Yöneylem Araştırması 1 Deneme Sınavı Sorusu #104286

Unlu mamuller üreten bir işletme 1. çeşit ekmeğin birim miktarı için 100 gram buğday unu, 2. çeşit ekmeğin birim miktarı için ise 150 gram buğday unu kullanmaktadır. Bu işletmenin bir üretim planlama dönemi için 20 kg buğday ununa sahip olduğuna göre, 100x1 + 150x2 = 20000 kısıdı ile aşağıdakilerden hangisi ifade edilmiştir?


x1 ve x2 ürünlerin üretilecek miktarını gösteren karar değişkenleri, verilen eşitlik ise sadece eldeki ham maddenin tamamını kullanarak üretim planlaması yapılması gerektiğini göstermektedir.
x1 ve x2 ürünlerin üretilecek miktarını gösteren karar değişkenleri, verilen eşitlik ise amaç fonksiyonunun alabileceği en büyük değeri göstermektedir
x1 ve x2 ürünlerin üretilecek miktarını gösteren karar değişkenleri, verilen eşitlik ise ham maddenin en fazla 20000 birim kullanılabileceğini göstermektedir.
x1 ve x2 eldeki ham maddenin birim kullanım miktarını gösteren karar değişkenleri, verilen eşitlik ise ham maddenin en az 20000 birim kullanılabileceğini göstermektedir.
x1 ve x2 eldeki ham maddenin birim kullanım miktarını gösteren karar değişkenleri, verilen eşitlik ise amaç fonksiyonunun alması gereken değeri göstermektedir.

Yanıt Açıklaması: x1 ve x2 karar değişkenleri, ürünlerin üretilecek miktarını gösteren karar değişkenleri olursa, bu miktarlar teknolojik katsayılarla çarpılarak toplandığında ham maddenin toplam kullanılan miktarını, verilen eşitlik ise eldeki ham maddenin tamamının kullanılması gerektiğini göstermektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum