Spor Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #742537

Spor Örgütlerinde örgütleme sürecine göre, nelerin, ne zaman, nasıl, nerede, ne kalitede ve kimlerle yapılması gerektiği hangi kapsamın içinde yer alır?


Planların ve Amaçların İncelenmesi

Amaçlara Ulaştıracak Faaliyetlerin Belirlenmesi

Faaliyetlerin Gruplandırılması

Faaliyetleri Gerçekleştirecek Personelin Belirlenmesi

Yetki ve Sorumlulukların Düzenlenmesi


Yanıt Açıklaması:

Spor Örgütlerinde Örgütleme Süreci
a. Planların ve Amaçların İncelenmesi: Nelerin, ne zaman, nasıl, nerede, ne kalitede ve kimlerle yapılması gerektiği araştırılır.
b. Amaçlara Ulaştıracak Faaliyetlerin Belirlenmesi: Amaçlara ulaşılması için ant- renman, oyuncu transferi ve pazarlama gibi temel faaliyetlerle, beslenme, sağlık, fizik tedavi gibi yan faaliyetlere ihtiyaç varsa bunlar belirlenir.
c. Faaliyetlerin Gruplandırılması: Benzer faaliyetler aynı grupta ve tek bir yönetim al- tında toplanır. Pazarlama, muhasebe, altyapı, tesisler, sağlık vb. bölümler oluşturulur.
d. Faaliyetleri Gerçekleştirecek Personelin Belirlenmesi: İşlerin etkinlikte görüle- bilmesi için gereksinme duyan iş gücünün nitelikleri ve sayısal belirlenir, “işe göre insan” ilkesine dikkat edilir. İnsan kaynakları birimi oluşturulmalıdır.
e. Yetki ve Sorumlulukların Düzenlenmesi: Ast üst ilişkisinin belirlendiği, yetki ve sorumluluk düzeyleri ile yetki alanlarının tespit edildiği süreçtir.
f. Teknik Donanım ve Fiziksel Çalışma Koşullarının Hazırlanması: Stat ve spor salonları, antrenman malzemeleri, ofisler, analiz programları ve benzeri donanım hazır duruma getirilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum