Spor Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1005861

Etkinlik kavramı ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


İngilizce karşılığı “event” olan etkinlik kavramı, günümüz Türkçesinde olay ve daha çok etkinlik olarak kullanılmaktadır.

Etkinlik kavramı, özel bir durumu kutlamak ya da çeşitli sosyal, kültürel, ekonomik hedef ve amaçlara ulaşmak için planlanmış spesifik ritüeller, gösteriler ve kutlamalardır.

Organizatörler etkinlik kavramını, bireylerin günlük aktivite tercihlerinin dışında deneyim fırsatları olarak tanımlanmaktadırlar.

Getz, etkinlik kavramını, belirlenmiş bir zamanda ve yerde belirli koşullar altında gerçekleşen dikkate değer bir olay olarak tanımlamıştır.

Tassiopoulus'a göre etkinlikler; geçici birer olaydır ve her etkinliğin süresi, biçimlenişi, yönetimi ve insanların bir karışımından oluşan özgün olaylardır.


Yanıt Açıklaması:

Ekinlik kavramı organizatörler ve katılımcılar açısından tanımlanırken de farklılıklar gözlenmektedir. Organizatörler etkinlik kavramını, organizasyon komitesi veya sponsorların normal program ve aktiviteleri dışında bir kez ya da nadiren düzenledikleri faaliyetler olarak tanımlarken, ziyaretçiler ve katılımcılar ise, bireylerin günlük aktivite tercihlerinin dışında deneyim fırsatları olarak tanımlanmaktadırlar.

 

Yorumlar
  • 0 Yorum