Spor Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1008648

Etkinlikler ölçeğine göre değerlendirildiğinde, aşağıdaki örnek-kategori eşleştirmelerinden hangisi uygun değildir?


Bir mesire alanına piknik yapmaya giden farklı grupların birleşerek voleybol ve yakartop oyunları oynamaları, rutin etkinliktir.

Brezilya'nın Rio şehrinde 2016 yılında yapılan Olimpiyatlar, Hallmark etkinliklere örnektir. 

Her yıl düzenlenen Fransa Bisiklet Turu, Hallmark etkinliklere verilebilecek önemli etkinliklerden biridir.

Manisa'da her yıl düzenlenen geleneksel mesir macunu şenlikleri, küçük (minör) etkinlikler kapsamında değerlendirilebilir.

2018 yılında Rusya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası, mega etkinlikler kapsamında değerlendirilir.


Yanıt Açıklaması:

Rutin etkinlikler kendiliğinden gelişen katılımcıların haberdar olmadığı ve etkinlik organizasyonunun herhangi bir planlamasının bulunmadığı etkinliklerdir. Küçük etkinlikler katılımcı sayısının az olduğu genellikle kırsal alanlarda ya da küçük yerleşim yerlerinde gerçekleşen ve medya ilgisinin düşük olduğu etkinliklerdir. Büyük etkinlikler ise katılımcı sayısının yüksek olduğu genellikle büyük şehirlerde veya ülke çapında gerçekleştirilen medya ilgisinin yüksek olduğu etkinliklerdir. Hallmark etkinlikler sınırlı bir süreç içerisinde gerçekleşen, düzenli olarak tekrarlanan, farklı temalara odaklanan ve geniş kalabalıkların katıldığı destinasyonla birlikte anılan ulusal ve uluslararası ölçekli etkinliklerdir. Mega etkinlikler ise olimpiyatlar gibi bir toplumda kısa dönemde ve genelde bir kez gerçekleşen destinasyonlarda önemli altyapı yatırımları ve harcamaları gerektiren yüksek medya ilgisi ve turist harcamalarının gerçekleştiği genel olarak uluslararası ölçekte gerçekleşen üst düzey etkinliklerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum